Veldig mange nordmenn har etterhvert en LinkedIn-profil. Har du derimot tenkt gjennom hva du selv skal med en konto her? Det er mye som har endret seg siden LinkedIn først ble etablert. Fra å være et nettverk for spesielt interesserte er det nå en av de største utstillingsvinduene du som arbeidstaker har mot potensielle nye arbeidsgivere. Her gir jeg deg fire gode grunner for å være på LinkedIn i 2019.

rekrutterere er på linkedin

Ca 1, 2 millioner nordmenn har en profil på LinkedIn, så det er fortsatt et stykke igjen til feks Facebook. Kanskje du ikke befinner deg i en yrkesgruppe der det er så vanlig å være på LinkedIn? Da tenker du kanskje at det ikke er så farlig? Du får jo ikke nettverket med noen innen egen bransje uansett? Det er derimot en annen gruppe som er overrepresentert på nettverket, og som før eller senere kan bli svært avgjørende for din videre karriere. Så og si alle som jobber innen bemanning og rekruttering er til stede, og du kan være helt sikker på at det ikke er noen som bruker nettverket mer enn det disse gjør. Har du lyst til å bli funnet? Lyst til å følge med på hva som finnes av ledige stillinger og muligheter? I så fall er du på rett sted. Rekruttererne har også ofte en utvidet versjon av LinkedIn som heter LinkedIn Recruiter. Dette er et svært sterkt verktøy, som gjør at de kan søke etter alle typer informasjon du har på profilen din. Her har du enda et argument for å ha en tipp topp profil! Jeg har tidligere skrevet litt om hva som skal til for å få en god linkedin-profil, som du kan lese mer om her.

ledige stillinger ligger ikke bare på finn.no

Selv om Finn har en enorm markedskraft i Norge, så er det også mange andre som banker på døren. Google for Jobs er på vei inn i landet, og vil antageligvis bli lansert i løpet av året. Facebook tenker på tilsvarende løsninger, og andre jobbportaler kan etterhvert vokse fram. I mange bransjer er det flere jobber enn jobbsøkere. Dette gjør at arbeidsgivere må være kreative når de lager stillingsannonser, og derfor er det ikke bestandig Finn som er den beste kanalen. Mange jobber legges for eksempel først ut på LinkedIn. Det kan være en billig og grei måte for en arbeidsgiver å poste en annonse, og dermed kan du få nyss om en stilling tidlig. Har du allerede sett deg ut interessante arbeidsgivere eller bransjer kan det også være lurt å følge disse. Meld deg inn i grupper og følg firmaer. På den måten kan du knytte kontakter og bygge nettverk. Kanskje de til og med kontakter deg før stillingen lyses ut.

du finnes på google

Har du en profil på Linkedin vil du dukke opp når arbeidsgiver eller rekrutterer søker på navnet ditt. Forsøker du å google ditt eget navn, så vil LinkedIn-profilen mest sannsynlig dukke opp som ett av de aller øverste treffene.

Det er mange år siden det ble vanlig å søke opp en jobbsøker på Google, og du vil helst fremstå på en profesjonell måte. Har du en LinkedIn-profil er det stor sannsynlighet for at rekruttereren sjekker denne. Du har sikkert hørt at du bør ha en Facebook-profil som ser bra ut. Det er nok riktig, men alle forstår at mennesker også har en privat side. Det gjelder også de som vurderer om du er passende til jobb. Så fremt du ikke har ekstreme interesser og meninger, kan Facebook være en fin måte og vise fram sine private sider på. På LinkedIn derimot bør du framstå så profesjonell som mulig i forhold til stillingen du søker. Følg derfor tipsene i denne artikkelen, slik at du ikke bommer på innholdet i profilen.

bygg nettverk

Selv om du ikke er på aktiv jobbjakt i dag, så vil du i løpet av en yrkeskarriere bytte jobb flere ganger. Som en investering i din egen merkevare er det nyttig å bygge et bredt nettverk med relevante kontakter som du kan høste av den dagen du er i markedet for ny jobb. Vurder hva slags nettverk du ønsker. Noen knytter bare kontakt med de som de har møtt ansikt til ansikt og hatt en relasjon med. Andre er aktive og legger til personer de ikke kjenner, men mener de kan ha gjensidig nytte av å dele nettverk med. Det er ingen tvil om at et godt nettverk både øker din egen markedsverdi og i tillegg får deg raskere i sirkulasjon dersom du skulle være i markedet for en ny stilling. Hvis du er interessert i å lese mer om nettverk og hva det kan brukes til, så les gjerne denne artikkelen av min kollega, Morten Kolek.

Hvor aktiv er du på LinkedIn? Synes dette høres interessant ut, og har lyst til å diskutere mer rundt temaet, så ta gjerne kontakt med oss i Randstad, eller legg meg til på LinkedIn.